Jag är …

… en 40+kvinna som, innerst inne, aldrig lämnat bokslukaråldern. Det finns få saker som jag uppskattar lika mycket som  känslan av att öppna en hittills oläst bok. De sista två åren har det dock blivit allt mer ljudböcker – jag är ”Storytel-beroende” – eftersom jag annars aldrig hade hunnit med att ”läsa” så mycket som jag egentligen vill. Den här bloggen kom till som ett sätt att strukturera upp mina tankar kring läsandet och att göra det jag velat sedan jag var i tonåren – föra en ordentlig läslogg över mitt bokfrossande. Ibland skriver jag lite mer kring någon bok jag läser – men jag recenserar inte, det finns det annat kunnigt folk för – för mig handlar det snarare om tankar som väcks hos mig av boken som jag för tillfället är upptagen av.  För ögonblicket intresserar jag mig också för hur olika författare inleder sina böcker så även sådana poster dyker upp med jämna mellanrum.

Favoritcitat om läsning

Man blir kanske inte en bättre eller ens i längden en lyckligare människa av att läsa böcker, men man blir mera människa

Göran Hägg (Tillgänglig på internet: http://litteraturhistorien.se/litterara-citat/ 2015-03-13)


En handfull favoritförfattare

Harper Lee

Jeanette Winterson

Carlos Ruiz Zafón

Joanne Harris

Peter May

.

Genrer som jag inte är så förtjust i

Böcker om djur ex favoritkatten

Feelgood-böcker

.

Den första vuxenbok jag läst som barn

Djungelboken av Rudyard Kipling (som tioåring)

.

Ett läsminne från barndomen

När jag kom storgråtande till mina föräldrars sovrum mitt i natten för huvudpersonens get dog. De trodde att jag somnat för länge sedan men jag hade fastnat i boken och sträckläste långt efter midnatt (en vana som hållit i sig även i vuxen ålder)

.

Ett läsminne från skolan

I gymnasiets litteraturkanon ingick bland annat Per Anders Fogelström med sin bok Mina drömmars stad. Påtvingad läsning brukar ju sällan bli särskilt lyckad men den här gången hade de verkligen träffat rätt. Jag slukade alla fem böckerna på så kort tid som det överhuvudtaget var möjligt med resultatet att jag rörde ihop redovisningen totalt – jag kunde inte längre hålla isär handlingen i de olika böckerna.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s